Smolení sudů v pivovaru Groll

Smolení sudů se účastnil náš sládek ing. Miroslav Kapr.
Samo bednářství má dva obory - vinařské a pivovarské. Oblast Moravy si své sudaře přece jen ještě snaží udržet a vychovat, české pivní soudky už jsou na tom hůř. Používají se tři smoly: kanadská, americká a dokonce i  čínská a různé přísady. Smola se musí nejdřív vařit a pak ji mistři lijí otvorem do sudu, kde se musí pěkně vyválet, aby vytvořila pevný ochranný film.

Pivo Lotr, polotmavý 11º ležák, uvařený v našem pivovaru podle původní receptury a  technologie Josefa Grolla z roku 1840. Toto pivo je pouze z přírodních surovin vlastních zdrojů, bez chemických úprav a zraje přirozenou cestou dva měsíce právě v dubových smolených sudech. Po získání naší specifické chuti a požadované kvality zkontrolované naším vrchním sládkem Ing. Miroslavem Kaprem, odchází domácím pivovodem do pípy k Vaší i naší radosti a spokojenosti.

Galerie

Smolení sudů-old

Celá galerie

Datum publikování: 29.7.2010

Kontakty

Groll s.r.o.

Truhlářská 2397/10, Východní předměstí

301 00 Plzeň

IČO:.058 79 272

C 34226 vedená u Krajského soudu v Plzni

REZERVACE

RESTAURACE

 

Tel: 602 596 161

groll@pivovargroll.cz

REZERVACE

UBYTOVÁNÍ


Tel: 602 596 161

ubytovani@pivovargroll.cz


Otevírací doba

Po-Čt 11:00-23:00

Pá-So 11:00-24:00

Ne 11:00-21:00

 

Zobrazit na mapě

Kompletní kontakty

Jsme na Facebooku

Virtuální prohlídka naší restaurace

↑ nahoru