19. - 20.5. APETIT FESTIVAL - I MY SE ÚČASTNÍME!!!

Co si pro Vás připravil náš Šéfkuchař?

Následující degustační menu nenechá Vaše chuťové buňky klidné:

Šumavská Kulajda s křepelčím vejcem

 

 

 

 

 Grilovaná kachní prsíčka s domácím cibulovým chutney, šťouchanými brambory s cibulkou a rybízovou omáčkou

 

 

 

 

 

 

 

Domácí lívaneček se zakysanou smetanou a jahodami

Něco málo o Apetit festivalu....

Apetit Festivalu budou „velet“ čtyři kuchařské osobnosti

 Čtyři čeští špičkoví kuchaři budou hlavními hvězdami druhého ročníku Apetit Festivalu v Plzni ve dnech 19. až 20. května. Kuchařskou show předvede divákům stejně jako vloni Zdeněk Pohlreich. Další kuchařskou osobností na pódiu bude Jaroslav Sapík a také populární Jiří Babica. Taje molekulární kuchyně odhalí návštěvníkům Petr Koukolíček.

Bohatší program, více kuchařských show i větší prostor pro hudební produkci slibuje letošní druhý ročník Apetit Festivalu za OC Plaza v Plzni. „Byli jsme překvapeni loňskou účastí na festivalu, proto jsme chtěli návštěvníkům program zpestřit a rozšířit. Kromě posílení kuchařských show v podání mediálně známých osobností, je také mnohem širší hudební nabídka. Na pódiu u Obchodního centra Plzeň Plaza vystoupí folklórní soubor Hradišťan s uměleckým vedoucím Jiřím Pavlicou, ale také například Blue Effect, Vladimír Mišík, BrutusBára Zemanová & Band,“ prozrazuje jeden z organizátorů akce Petr Jirásek z agentury Pigs Production.

Novinkou, kterou Apetit Festival přichystal, je představení hitu světové gastronomie – molekulární kuchyně. Český specialista na molekulární gastronomii Petr Koukolíček předvede přímo na pódiu, jak molekulární speciality vznikají. „Chci návštěvníkům festivalu představit molekulární kuchyni, alespoň ve zkratce, protože v Čechách se o molekulární kuchyni skoro neví, ve světě se touto kuchyní zabývají nejlepší šéfkuchaři a restaurace. U nás je to trošku na okraji zájmu a to je škoda, protože je to opravdu zážitek,“ říká Petr Koukolíček. Podle jeho slov je asi nejefektnější záležitostí „Nitro kapučíno“ připravené v tekutém dusíku, který má teplotu mínus 196°C. „Nitro Kapučíno stojí opravdu za vidění a ochutnání. Dále bude k vidění výroba tomatové špagety, která je připravena pouze z rajčat nebo třeba přeměnu pomerančového džusu do kuličky, která se vám po rozkousnutí zase přemění na džus,“ pokračuje Koukolíček.

Opět letos budou návštěvníci vybírat Západočeskou restauraci roku a Pivovar roku. Přihlášeno je 15 TOP restaurací a 20 pivovarů. „Podařilo se nám letos na Apetit Festival pozvat i vinaře, takže milovníci vína budou moci ochutnat z nabídky 10 českých i moravských vinařství,“ doplňuje Petr Jirásek. Pro větší pohodlí návštěvníků bude areál za OC Plzeň Plaza vybaven odpočinkovými zónami a nebude chybět „Rio Mare dětský koutek“ a program pro nejmenší. Příjemné zjištění je, že se nemění vstupné. „Výše vstupného je stejná jako vloni. Pro dospělé je vstup 50 korun, děti do 130 cm mají vstup zdarma,“ uzavírá Jirásek. I letos návštěvníci na festivalu najdou kavárny, koktail bary, navíc také farmářské trhy, nejlepší česká i světová vína, prezentovat se budou baristé, sommelieři a také národní gastronomie z různých koutů světa.

 Součástí programu bude také finálové okolo soutěže určené středním školám na území našeho regionu, které se bude konat 19. května a je nazvané „Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje“. Soutěž se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance a pod patronací Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočky Šumava. Finalisté si v 10 hod. připraví své prezentace, porotci, mezi kterými zasedne i Zdeněk Pohlreich, pak ve 14 hod. vyhlásí výsledky soutěže.

Kontakty

Groll s.r.o.

Truhlářská 2397/10, Východní předměstí

301 00 Plzeň

IČO:.058 79 272

C 34226 vedená u Krajského soudu v Plzni

REZERVACE

RESTAURACE

 

Tel: 602 596 161

groll@pivovargroll.cz

REZERVACE

UBYTOVÁNÍ


Tel: 602 596 161

ubytovani@pivovargroll.cz


Otevírací doba

Po-Čt 11:00-23:00

Pá-So 11:00-24:00

Ne 11:00-21:00

 

Zobrazit na mapě

Kompletní kontakty

Jsme na Facebooku

Virtuální prohlídka naší restaurace

↑ nahoru